Tu cesta : 0,00 EUR

Parellada

(Código: VINO06CAT)

Enviar a un amigo
7,95 EUR
Añadir a la cesta
Parellada

Els raïms per elaborar aquest vi, ens els proporcionen uns ceps molt vells de la varietat Parellada. Ceps de més de 60 anys, situats a la nostra finca de la Baltana Vella, a 480m d'alçada. Aquests ceps plantats en petits costers amb pendent i amb un cultiu ecològic bastant extrem,produeixen uns raïms amb una alta concentració d'aromes, i amb un grau alcohòlic bastant elevat per ser Parellada. Des de fa varis anys, no es llaura la finca, evitant així un excés de producció i un equilibri del cep, conjuntament amb una poda curta i una bona poda en verd, fem que el raïm arribi a uns punts de maduració perfectes.

Raïm collit amà, triat a la mateixa finca,i en petits remolcs és transportat a una distància de 2 km fins el celler. Collit a mà,sense derrapar, el posem dins la premsa pneumàtica tancada, i el premsem a poca pressió. Fermentació a temperatura controlada amb llevats seleccionats. Criança de 2 mesos en lies fines en inoxidable i abans d'embotellar, el filtrem lleugerament.

 


Nota de cata

En vista: Ens trobem amb un vi brillanti àgil en copa, amb unes tonalitats grisoses que denoten la seva joventut.

En nas: ens apareixen notes cítriques, combinades amb records fruita blanca, flors d'ametller i molta frescor, que ens demostra que és un vi de muntanya. Passats 5 min en copa, la sedositat dels aromes augmenta, i el fa molt més elegant.

En boca: hi ha un bon equilibri. L'acidesa ens porta aquesta frescor de vi d'alçada, acompanyada per una cremositat, després de 2 mesos sobre lies fines. La fruita blanca, com ara la pera, persisteix amb la resta d'aromes durant alguns minuts a la boca després de tastar-lo.

Maridatge: amb paella de verdures i carn, amb rissoto, amb carn blanca i vermella(poc feta) i amb formatges cremosos.

Varietats

100%Parellada

Alcohol

+/-12,00%

Criança

2 mesos amb lies fines en dipòsit inoxidable