Err

Tu cesta : 0,00 EUR

Els inicis de l’història de la Bodega Miquel Jané, es remunten a finals del segle XIX, data que és l’inici de l’activitat del celler, amb la adquisició de la Masia de Cal Costas (actual celler) i la finca de La Baltana Vella (finca on surten els raïms pels nostres vins). En aquelles èpoques, es produïa vi a granel i es distribuïa, sobretot a Cuba, gràcies a que la familia era propietària d’una empresa de fregates que creuaven l’oceà.

Després de la guerra civil, el senyor Josep Miquel Jané, va dur a terme una reconstrucció del celler per tornar a elaborar vi a granel. Però des de l’any 2002 i fins avui en dia, la tradició familiar contínua, i ens trobem davant de la quarta generació del projecte, capitanat pels germans Bernadette i Josep Miquel, on des d’aquest any, surten a la llum els primers vins embotellats a la propietat amb el nom de J. Miquel Jané, fins a data d’avui. Avui en dia, treballem les nostres finques, un total de 51ha en reconversió a l’agricultura ecològica, i intentant produïr un raïm de la més alta qualitat possible.

Ens trobem en una zona excel.lent del Penedès, al terme de Font-Rubí, l’anomenat balcó del Penedès. Som a l’altíssim Penedès, els 650m d’alçada sobre el nivell del mar, donen als nostres vins un caràcter únic, un clima més continental i sec, fan que tinguem unes maduracions lentes i òptimes, i uns vins amb unes acideses destacades.

Els sòls de les nostres finques són argilo-calcàris, i bastant profunds.


BLANC BALTANA

« El Penedés dins d'una ampolla »

6,95€ 

Varietats
50 % Macabeo, 35 % Parellada, 15 % Sauvignon Blanc
Alcohol
+/- 13,00%
Criança
15% del Macabeu es cria 4 mesos en bótes noves de roure francès.
Nota de tast

En vista: trobem un vi blanc lleuger en copa, pàl·lid i brillant.
En nas: destaquen els aromes a fruita de pinyol, com ara els Albercocs i fruita blanca com la poma Golden, i un punt tropical. També recorda a la flor d’ametller o presseguers.

En boca: destaca la seva complexitat, una acidesa que li dóna molta vida al vi, un pas lleuger però, passats 10 segons del seu pas per boca, encara persisteix.

Maridatge: degut a la seva acidesa, ens dóna molt de joc, podríem tastar-lo amb formatges cremosos de cabra, foie, carn blanca amb suc, pasta fresca amb formatges o un risotto de ceps.


PARELLADA

7,95€ 

Varietats

100% Parellada

Alcohol

+/- 12,00%

Criança

2 mesos amb lies fines en dipòsit inoxidable

Nota de tast

En vista: Ens trobem amb un vi brillant i àgil en copa, amb unes tonalitats grisoses que denoten la seva joventut.

En nas: ens apareixen notes cítriques, combinades amb records  fruita blanca, flors d'ametller i molta frescor, que ens demostra que és un vi de muntanya. 

En boca: hi ha un bon equilibri. L'acidesa ens porta aquesta frescor de vi d'alçada, acompanyada per una cremositat, després de 2 mesos sobre lies fines. La fruita blanca, com ara la pera, persisteix amb la resta d'aromes durant alguns minuts a la boca després de tastar-lo.

Maridatge: amb paella de verdures i carn, amb rissoto, amb carn blanca i vermella (poc feta) i amb formatges cremosos.


SAUVIGNON BLANC

« Un foraster benvingut  »

9,20€   

Varietats
100 % Sauvignon Blanc
Alcohol
+/- 13,00%
Criança
Jove

Nota de tast

En vista: trobem un vi blanc, molt glicèric en copa, pàl·lid i brillant.

En nas: destaquen els aromes tropicals de pinya i meló, amb un rere fons cítric i un toc de litxi.

En boca: manté els aromes que trobem en nas, els punts tropicals, amb una graduació alcohòlica als voltants dels 13%vol, queda maquillat en boca, per la comunió excel.lent entre greixositat i acidesa.

Maridatge: un vi excel.lent per pendre a copes, també maridaria molt bé amb una bona carn vermella a la llosa, al pebre verd, peixos blaus amb suc. També amb paella d’arròs, Steak tartare, patés o embotits .

Guanyador de la medalla d'or al Concurs Mundial de Sauvignon 2015 per segon any consecutiu

Guanyador de la medalla de bronze al Decanter World Wine Awards 2016


CLÀSSIC PENEDÈS sauvignon blanc

12,00€

Varietats

100 % Sauvignon Blanc

Alcohol

+/- 11,50%

Criança

15 mesos de criança al celler

Reserva Brut - Nature

Nota de tast

Ens trobem amb un vi escumós únic, elaborat amb la nostra varietat estavella, la Sauvignon blanc.

En vista: color oro blanc, gens evolucionat, amb una bombolla alegre, que puja suaument cap a la superfície de la copa.

En nas: transcorreguts uns minuts de repòs en copa, apareixen notes de criança que recorden al llevat de la segona fermentació, juntament amb un rerefons floral que destaca la varietat.

En boca: trobem una bombolla ben integrada, fina i elegant, amb un final de boca cremós i molt agradable.

Maridatge: Acompanyant a un plat de carn blanca amb el seu suc i a unes postres de xocolata o fruita seca.


CLÀSSIC PENEDÈS Parellada

10,00€ 

Varietats

100% Prellada 

Alcohol 

+/- 11,50%

Criança

2 mesos en lies fines en inoxidable


Nota de tast

Vi escumós de la varietat parellada, de vinya molt vella, ecològica i plantada en coster.

En vista: color or blanc pàl·lid, tons verdosos i grisosos, que marquen l'elaborció que s'ha fet amb la mínima intervenció de l'oxigen en el celler, juntament amb una bombolla fina molt elegant.

En nas: surt aquesta aroma de criança amb una barreja d'aromes d'herba seca de sota bosc, amb un punt anisat.

En boca: destacar la bombolla fina, el seu suau pas per boca, amb una acidesa refrescant que convida a seguir assaborint aquest escumós, de petita producció que homenatge la varietat més plantada a la zona.


CABERNET SAUVIGNON rosé

« Un jove elegant »

7,80€ 

Varietats
85%Cabernet Sauvignon 15% Garnacha

Alcohol
+/- 13,00%
Criança
Jove
Nota de tast

Vista: color no molt intens, buscant un color tirant a pàlid, però sense arribarhi, lluent i brillant amb tons vermell maduixa.
En nas: Surt el toc de fruita vermella una mica àcida, maduixa no del tot madura i un punt de magrana. Quan passen 5 min a la copa va evolucionant cap a un aroma més dolç i sedós.
En boca: és fresc, amb un punt astringent que el fa molt interessant. Té un pas per boca amable i lliscant. Es mantenen els aromes en boca força estona.
Maridatge: podria ser un vi d’aperitiu, acompanyat amb formatge manxec, escopinyes o olives de diferent tipus. També aniria bé amb pasta fresca de formatges, carn blanca amb suc o unes sardines o salmó a la brasa.

SYRAH ecológico

9,20€

Varietats

100% Syrah

Alcohol

+/- 13,5%

Criança 

Amb lies fines durant 4 o 5 mesos 

Nota de Tast

En vista: un syrah amb un color vermell cirera d'alt standing, amb unes tonalitats blavoses-granatoses al ribet de la copa molt marcades.

En nas: ens marca un punt de pebre, barrejat amb notes molt accentuades, d'una maduixa madura, molt llaminera. El seu pas per boca té un ventall de definicions, comencem per la seva frescor, seguidament, ens marca un punt de torrat, característic d'aquesta finca, que vindrien a ser degut, a l'extracció dels pinyols durant la fermentació. En boca: El seu pas per boca, és llarg i elegant, on també destaca la part de la fruita vermella madura. El conjunt en boca és elegant, on l'equilibri entre la fruita, el taní i l'acidesa és perfecte.

Maridatge:  amb peix a la planxa-brasa amb el seu condiment de all i julivert (navalles,gambes,musclos..). També amb embotits de caça (cérvol-senglar). Tataki de salmó. Qualsevol carn vermella a la brasa. Postres com mousse de yogur amb fruites del bosc.

BALTANA NEGRE

« Fruites del bosc »

7,95€

Varietats

40% Cabernet Sauvignon, 60% Merlot

Alcohol
+/- 14,00%
Criança
3mesos en bóta de roure francès i americana
Nota de tast

Vista: Vi negre de capa mitja-baixa, amb tons violacis-blauosos i vermell cirera picota. 
En nas: toc de fusta maridat amb aromes de fruita vermella que destaquen quan passen els minuts en copa, destacar la maduixa madura i tocs de herbes de sota-bosc. 
En boca: taní suau, amb una acidesa molt elegant, golós i llaminer. 
Maridatge: excel.lent per acompanyar una taula de pa amb tomàquet i embotits casolans, vedella amb bolets, vi per fer a copes seguit de formatges curats d’ovella o unes faves a la catalana.


BALTANA SELECCIÓ

« Style Noir »

12,40€ 

Varietats
40% Merlot, 60% Cabernet Sauvignon

Alcohol
+/- 14,00%
Criança
12 mesos en bóta de roure francès i americà, més un any en ampolla
Nota de tast

En vista: vi negre de capa mitja, amb unes tonalitats a cirera madura, que denoten un vi amb una bona vida dins l’ampolla

En nas: lleuger toc de fusta, maquillat amb els aromes de fruita vermella molt madura, amb uns tons d’herbes de sota-bosc, balsàmics i molt fresc.

En boca: destaca el seu taní arrodonit i la combinació excel.lent entre la fruita i la fusta de la barrica.

Maridatge: amb costelles de xai a la brasa, amb xató, tota mena d’embotits, formatges curats d’ovella, trinxat de la Cerdanya o carn de caça.

Guanyador de la medalla de plata al Decanter World Wine Awards 2014