Err

Tu cesta : 0,00 EUR

Breu història del Celler J. Miquel Jané

L'enllaç a finals del s. XIX, de dos cosins, Antonio Jane Formosa i Josefa Pascual Formosa, dóna origen a l'estirp impulsora del Celler J. MIquel Jané, que avui arriba a la quarta generació encarnada pels germans Bernadette i Josep Miquel. Després d'aquesta primera unió, el vi i la família han anat sempre junts, renovant així la vocació que aquest llaç sigui indefinit. Va ser el matrimoni fundador qui va comprar les primeres propietats. Les principals situades a l'Alt Penedès: Font- Rubí, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues i Avinyonet del Penedès. El vi de la família, en règim de producció per a granel, va trobar un primer horitzó ampli en la llavors colonial Cuba. Qüestió facilitada pel fet que una altra branca de la família fora propietària de fragates que creuaven l'oceà. Dóna testimoni fidel de tot això la pintura de la fragata " Remeis Pascual Formosa " que s'exposa al Museu Marítim de Barcelona.

El dinamisme de la família arriba tant a homes com a dones, com demostra que va ser Antònia Jané Pascual, la menor de les tres filles dels fundadors, qui va eixamplar l'àrea de sembra mitjançant la compra de Cal Costes i la Baltana Vella. També és ella qui recull diversos premis en reconeixement de la qualitat assolida en l'elaboració del seu vi.  
La guerra civil trunca temporalment l'activitat, la família patirà un llarg exili. Retornada a casa, és ara un fill d'Antonia Jané, Josep Miquel Jane, qui encapçala la reconstrucció de la producció que, en primer terme, se segueix destinant al granel. Les ambicions, com no podia ser d'altra manera, són molt més profundes, i així, el 2002, llança els primers vins embotellats que conformen l'actual personalitat del Celler.  
De nou una dona Bernadette Miquel Vacarisas, lidera ara l'activitat, mantenint ben viu el heretat nord familiar cap a l'excel·lència, com demostra l'assoliment d'un vi com el Sauvignon Blanc. En la seva acció també està ben present l'ànim que els vins del celler tornin a navegar per mars i oceans.

Antonio Jane Formosa i Antonia Jane Pascual

 
Reserva Ahora